Verzekering beroepsaansprakelijkheid voor ICT Freelancers

Steven Uyttersprot

Bel Steven Uyttersprot meteen op

24/7 bereikbaar op
052 22 12 32

Wat betekent aansprakelijkheid als ICT Freelancer?

Iedereen maakt wel eens een fout. Als je schade berokkent in je privésfeer, dan zal je familiale verzekering daar meestal voor opdraaien. Ook tijdens de werkuren kan onvoorzichtigheid leiden tot schade. Als freelance ICT-professional kan je klant – of de klant van je klant – een schadevergoeding eisen. Met de gepaste verzekering zorg je ervoor dat je daar niet zelf voor opdraait.

 • De meeste fouten die ICT-professionals maken zijn intellectueel van aard, zoals een bug in een stuk software. Als denkfouten leiden tot financiële schade spreken we over beroepsaansprakelijkheid. 
 • Maar soms is de oorzaak een kleine onhandigheid en liet je bijvoorbeeld een server uit je handen glippen of stootte je een glas water om. In die gevallen heb je nood aan een klassieke verzekering B.A. uitbating. 

Onze verzekering dekt je in tegen zowel intellectuele fouten als ongelukjes door onhandigheid.

Contractueel verplicht?

Als zelfstandig ICT’er bevind je je vaak in een ‘David-tegen-Goliath’-klantenrelatie. De klant verplicht je meestal contractueel en eenzijdig tot een verzekering. Ga dat maar even na in jouw samenwerkingsovereenkomst.

Als je niet over een verzekering beschikt dan ga je dus contractueel in de fout. 

Een totaalpakket

De verzekering werd een ‘no worries’-totaalpakket. 

Dat betekent onder meer dat alle IT-gerelateerde activiteiten automatisch gedekt zijn. De verzekering is dus geschikt voor alle mogelijke IT-profielen: developers, system engineers, database administrators, web developers, enzovoort.

Omdat leidinggevende functies gedekt zijn zonder meerkost, is deze verzekering ook geschikt voor IT-projectleiders en IT-managers.

De verzekeringsdekking werkt als een totaalpakket. Elke polis bevat standaard alle waarborgen die je kan opnemen in een verzekeringscontract. Zo dekken we niet enkel intellectuele fouten, maar ook de klassieke B.A. uitbating mét inbegrip van schade aan toevertrouwde goederen (zoals bv. de server waarmee je bezig was). Een basisdekking rechtsbijstand is ook inbegrepen.

Een pak extra uitbreidingen

Grote en kleine IT-bedrijven die op Certibit rekenen voor hun verzekeringen, weten dat we kwaliteit hoog in ons vaandel dragen. Ons streven naar kwaliteit vind je ook terug in ons aanbod voor ICT-freelancers.

Zo bieden we automatisch en zonder meerpremie dekking voor:

 • Onopzettelijke schending van intellectuele eigendomsrechten
  Bv: Je wordt als software developer beschuldigd van een inbreuk op (software-)auteursrechten.
 • Onopzettelijke smaad, laster en eerroof
  Bv: Een van de websites waaraan je werkt wordt gehackt om de spot te drijven met een publieke figuur.
 • Aansprakelijkheid voor schade door onderaannemers
  Als je een onderaannemer inschakelt, en hij berokkent schade aan bij jouw klant, dan ben je toch gedekt als je medeaansprakelijk wordt gesteld. 
 • Toevertrouwde goederen in ruime zin
  We verzekeren je tegen schade aan de toestellen en de machines waaraan je werkt (bv. tijdens het bijplaatsen van een disk in de server van je klant). Daarnaast zijn ook alle toestellen en machines die je tijdens een opdracht gebruikt als werkmateriaal verzekerd. Zelfs tijdens het transport van en naar je klant!
 • Ook het onopzettelijk verspreiden van een computervirus is gedekt. Op voorwaarde dat je een aantal elementaire voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Een vlijmscherpe prijs

In het verleden hield de hoge kostprijs freelancers – terecht – tegen een verzekering af te sluiten. Met dit aanbod maken we de aansprakelijkheidsverzekering toegankelijk voor alle ICT-freelancers. Zo kan je zorgeloos, en in lijn met je contractuele verplichtingen, je beroep uitoefenen tegen een aanvaardbare prijs. 

Heb je al een verzekering? Vraag ons vrijblijvend een offerte. We maken ons sterk dat het beter kan.

Offerte aanvragen?

Vraag vandaag nog je offerte aan.

Vraag gratis offerte aan