“Als ondernemer en voormalig IT’er, ken ik de risico’s die IT-professionals lopen”

Steven Uyttersprot

Bel Steven Uyttersprot meteen op

24/7 bereikbaar op
052 22 12 32

Mijn interesse in computers en technologie zit er van kleins af aan in. Wat verzekeren is, heb ik geleerd van mijn vader. In 1992 startte hij een kantoor als zelfstandig verzekeringsagent. Terwijl ik informatica studeerde aan de HoGent, begon hij als makelaar verzekeringsproducten aan te bieden van verschillende verzekeraars.

Nadat ik afstudeerde als industrieel ingenieur, kon ik meteen bij ING aan de slag. Mijn eerste grote project was het bouwen van een webportal waarmee werkgevers de groepsverzekeringen voor hun medewerkers konden beheren. Het was wellicht niet toevallig dat de wereld van verzekeringen opnieuw mijn weg kruiste. Het was ook niet voor het laatst, want nadien werkte ik in diverse rollen (developer, analist, project- en teamleader) mee aan diverse verzekeringsgerelateerde toepassingen.

IT-Bedrijven adviseren zonder kennis van IT, is risky business

Na zes jaar kon ik niet langer weerstaan aan de ondernemerskriebel en begon ik het makelaarskantoor van mijn vader verder uit te bouwen. Dankzij mijn contacten met informatici wist ik dat de zoektocht naar een geschikte polis voor IT-professionals vaak niet evident was. Ik kwam in contact met ondernemers die niet of te laat tot de conclusie waren gekomen dat ze onvoldoende ingedekt waren tegen de specifieke risico’s van hun beroep.

Het gebrek aan verzekeringen die voldoende afgestemd zijn op hun activiteit, blijkt weliswaar slechts een deel van het probleem. Erger is dat klassieke verzekeringsadviseurs vaak ook weinig begrijpen van de risico’s die informatici lopen. En dan is het heel moeilijk om klanten adequaat te adviseren. Laat staan dat ze bij verzekeraars kunnen aandringen op een aanpassing van hun standaardpolissen.

Een scherper aanbod en goedkoper dankzij specialisatie

Vandaar dat ik begon met een systematische vergelijking van de polissen om te analyseren op welke manier verzekeringsmaatschappijen omgaan met IT-risico’s, regel per regel en artikel per artikel. Zo kon ik perfect het kaf van het koren scheiden. Toen ik verzekeraars duidelijk maakte dat ik mij wilde specialiseren, vond ik een aantal onder hen bereid hun polissen te fijntunen, extra risico’s op te nemen en gunstige prijzen toe te staan.

Naast het plezier om mijn passie voor IT en verzekeringen te kunnen combineren, haal ik sindsdien ook voldoening uit het helpen van ondernemers om concrete antwoorden te vinden voor de risico’s die ze lopen. Misschien is dat nog de beste manier om te omschrijven waar Certibit voor staat.

Steven Uyttersprot